Konferens 2014

Nätverket Anabaptist bjuder in till en konferens på temat Flerstämmig församling i Jönköping den 21-23 februari 2014. Den här gången arrangerar vi den tillsammans med Förlaget Evangelie, Svenska Alliansmissionen, Allianskyrkan och Korskyrkan i Jönköping, Bankeryds Missionskyrka och Råslätts församlingsgemenskap.

Sian and Stuart

Talare blir Stuart och Sian Murray Williams från England. De bor i Bristol i Storbritannien. Sian är baptistpastor och handledare vid Bristol Baptist College. Stuart är förkunnare, författare och konsult för The Anabaptist Network och är dessutom en av ledarna för den församlingsgrundande organisationen Urban Expression. Stuart och Sian har tillsammans skrivit boken Flerstämmig församling, som kom ut på svenska 2013.

flerstammig

Programmet för helgen ser ut så här:

En fredagskväll om Efterföljelse och anabaptism

På fredagskvällen blir det lite extra fokus på vad anabaptismen kan bidra med. Samlingen är i Allianskyrkan i Jönköping kl 19.00–21.30 och har temat Efterföljelse – vad kan vi lära av anabaptismen? Alla intresserade är välkomna. Deltagaravgiften för fredagskvällen är 50 kr (inklusive fika). Anmälningsformulär finns här.

Konferens lördagen den 22 februari i Allianskyrkan i Jönköping

På lördagen blir det en heldagskonferens med undervisning, gemenskap och samtal på temat flerstämmig församling. Stuart och Sian Murray Williams betonar att den flerstämmiga församlingen är nödvändig för genuin mission i dagens komplexa värld och att församlingen måste vaka över sin flerstämmighet om den ska bevaras frisk och sund. På ett praktiskt och konkret sätt visar de vad flerstämmighet betyder för gudstjänster, lärande, gemenskap och mission.

Deltagaravgiften är 150 kr och det inkluderar även fika tre gånger. För den som anmäler sig efter den 1 februari höjs avgiften till 200 kr. Sista anmälningsdag är 10 februari. Anmälningsformulär finns här.

Preliminärt program för lördagen finns här.

Söndagsgudstjänster

För dem som vill lyssna till Stuart och Sian även på söndagen finns det två tillfällen då de predikar. Dels klockan 10 i Korskyrkan i Jönköping och dels kl 16 i Råslätts församlingsgemenskap, som samlas i Råslättskyrkan 5 km söder om Jönköpings centrum.

Mer information om arrangemangen kan fås av Jonas Melin, 0761-905388, jonas.melin@alliansmissionen.se

Det finns möjligheter till enkelt boende på logement. Kontakta Jonas Melin för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *