Intervju om anabaptismen i Aten och Jerusalem

I januari förra året blev Jonas Melin intervjuad i podden Aten och Jerusalem, som drivs av de unga teologerna Simon Axelsson och Anton Johnsson. Samtalet handlar framför allt om anabaptistisk teologi och historia. Jonas berättar hur hans intresse för anabaptismen uppstod, och samtalet fortsätter med några olika aspekter av anabaptismen på 1500-talet och vad anabaptismen kan bidra med till kyrkan idag. Vi får bland annat veta vilka anabaptistiska drag som finns i den församling Jonas var med och planterade på 80-talet. Samtalet kom också in på hans erfarenhet av utbränning och hur man kan undvika att bränna ut sig som församlingsplanterare. Till sist blev det också några kommentarer om kyrkans enhet utifrån ett frikyrkligt perspektiv. Lyssna gärna där poddar finns eller här: Aten och Jerusalem, avsnitt 17

 

Anton Johnsson och Simon Axelsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *