Radikalt lärjungaskap – med inspiration från anabaptismen

Rubriken är hämtad från den nya boken av Stuart Murray, som just kommit ut på svenska. Den rubriken säger väldigt mycket! Den beskriver på pricken vad det här nätverket handlar om.

Hans Denck var en tidig anabaptistisk pionjär. Han levde 1500-1527 och ett av de mest kända anabaptistiska citaten kommer från honom. Han skrev: ”Ingen kan känna Kristus om han inte följer efter honom i livet.”  Det sammanfattar det som är anabaptismens kärna; att följa Jesus, ett radikalt lärjungaskap.

Nätverket Anabaptist är inte i första hand till för att lyfta fram anabaptismen, utan för att utmana och inspirera till lärjungaskap, ett radikalt lärjungaskap – med inspiration från anabaptismen.

Nätverket började växa fram under 2009. Nu tar vi nya steg för att bli mer synliga:

1. Vi lanserar den här hemsidan.

2. Vi ger ut boken Radikalt lärjungaskap i samarbete med förlaget Evangelie.

3. Tillsammans med tre församlingar i Linköping bjuder vi in till en konferens med temat Radikalt lärjungaskap i ett efterkristet samhälle. Den kommer att äga rum i Ryttargårdskyrkan den 23-25 november och Stuart Murray är huvudtalare.

Och det kommer mer. Anabaptismens tid är nu. Det är nu vi behöver ett radikalt lärjungaskap – med inspiration från anabaptismen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *