The Naked Anabaptist nu på svenska!

I dagarna kommer Stuart Murrays bok The Naked Anabaptist i svensk översättning, med titeln Radikalt lärjungaskap – med inspiration från anabaptismen. Boken utkommer på Evangelie förlag.

Radikalt lärjungaskap handlar om att följa Jesus i en efter­kristen tid. För att den kristna tron och församlingen ska visa sin relevans i vår tid måste vi på nytt sätta Jesus i centrum.  Författaren hämtar inspiration från anabaptismen och visar hur denna rörelse med rötter i den radikala reformationen på 1500-talet kan ge viktiga nycklar till kyrkan i vår tid.

Stuart Murray har lett det anabaptistiska nätverket i Storbritannien sen starten 1991. Boken utgår från nätverkets sju kärnvärderingar och beskriver hur lärjungaskap och församlingsliv kan se ut i ett efterkristet Europa. Samhället förändras och därför måste också kyrkan förändras för att vara trogen mot sin Herre och sitt uppdrag. Stuart Murray ger i Radikalt lärjungaskap en god hjälp för att finna vägen framåt.

Stuart Murray och är bosatt i Bristol och arbetar som utbildare och konsult i många olika sammanhang. Han reser i hela världen och möter lokala församlingar, missionsorganisationer, samfundsledningar och konferenser. Hans ämnesområden är bl.a församlingsplantering, kyrkan i efterkristendomstiden och anabaptismen. Han har skrivit ett femtontal böcker och leder även Urban Expression som arbetar med kreativ församlingsplantering i utsatta storstadsområden. 

Jonas Melin har skrivit ett svenskt förord och här följer ett utdrag:

”Med tiden blev jag alltmer övertygad om att anabaptismen också har ett viktigt bidrag till kyrkan i vår tid. I början på 80-talet var jag involverad i grundandet av en ny församling i höghusområdet Råslätt utanför Jönköping. I vårt sökande efter ett bibliskt och funktionellt sätt att bygga församlingen hämtade vi inspiration från nutida anabaptister. Vi upptäckte att mycket av den bästa undervisningen om gemenskapsbyggande, relationer, konflikthantering, husförsamlingar och fungerande församlingsliv fanns hos mennoniterna, som är anabaptisternas historiska arvtagare. Vi tog djupa intryck av hur vi skulle tänka lärjungaskap, medlemskap, gemenskapsliv, ledarskap och beslutsfattande.”


One thought on “The Naked Anabaptist nu på svenska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *